Hans Klemm: támogatjuk a románok korrupcióellenes harcát

Az Amerikai Egyesült Államok támogatja a románok korrupcióellenes harcát és a jogállam megerősítését - nyilatkozta csütörtökön a Szeben megyei Százhalom településen Hans Klemm, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövete. 

Az amerikai diplomata azt mondta, nem mindenki örül, hogy az Amerikai Egyesült Államok véleményt nyilvánított a romániai korrupcióellenes harc kapcsán.

Hans Klemm Százhalom településen egy 59 300 dolláros csekket adott át Reinhard Guib püspöknek a százhalmi, szászegerbegyi és szászdályai erődtemplomok felújítására. A püspök nagyrabecsülését fejezte ki amiatt, hogy a nagykövet szerepet vállal a romániai politikai életben is. „Köszönjük, hogy részt vállalt a romániai politikai életben, a korrupcióellenes harcban (...) és reméljük, hogy az ön, a sajtó és a civil társadalom segítségével visszavágunk, a demokrácia és az igazság győzedelmeskedni fog" - mondta Guib a nagykövetnek. 

Válaszként a nagykövet az USA támogatásáról biztosította a püspököt. „Köszönöm a biztatást, püspök úr! Nem mindenki örül, hogy az Amerikai Egyesült Államok véleményt nyilvánított a romániai korrupcióellenes harcban, de támogatjuk a románok korrupcióellenes harcát és a jogállam megerősítését” – válaszolt Klemm. 

Kimaradt?