Klaus Johannis a WHO magyar igazgatójával tanácskozott

Jakab Zsuzsannával, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatójával folytatott megbeszélést csütörtökön Klaus Johannis.

Az államfő ismertette az immunizálással kapcsolatos kihívásokat, amelyekkel jelenleg Románia küzd, hangsúlyozva a felelősségteljes hozzáállás fontosságát. Az elnöki hivatal közleménye szerint a felek az Egyesült Nemzetek fenntartható fejlődésre vonatkozó célkitűzései vonatkozásában vizsgálták meg az oltások kérdését.

​„Klaus Johannis a Románia és az Egészségügyi Világszervezet közti együttműködés elmélyítését támogatja, aláhúzva, hogy a nemzetközi szakértői véleményezés alapvető fontosságú a közegészségügy kérdéseiben” – olvasható az idézett dokuemntumban.

Jakab Zsuzsanna nagyra értékelte, hogy az elnöki hivatal szerepet vállal az egészségügyi nevelésben, és megköszönte Iohannis elnöknek az Egészségügyi Világszervezettel való együttműködést a nagy horderejű kérdésekben. Az Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatója az oltások európai hete alkalmából látogatott Romániába.

Jakab Zsuzsannának ez a második hivatalos látogatása itt: tavaly február 24-én már részt vett a Cotroceni-palotában egy, az egészségügyi nevelésről szóló rendezvényen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?