Sebastian Ghiţă ügyei: újabb két letartóztatási parancsot kértek az ügyészek

További két letartóztatási parancs kibocsátását kéri a korrupcióellenes ügyészség (DNA) a jelenleg Szerbiában fogva tartott Sebastian Ghiţă ellen.

Igazságügyi források arról tájékoztatták az Agerprest, hogy a DNA ügyészei a Ghiţă-Ponta-Blair néven ismertté vált ügyben, valamint abban a dossziéban kérik a volt parlamenti képviselő letartóztatását, amelyben Ghiţă mellett a volt kormányfő, Victor Ponta sógora ellen is eljárás folyik.

Az idézett források szerint az egyik igénylést a legfelsőbb bírósághoz nyújtotta be a DNA a Ghiţă-Ponta-Blair-ügyben, amelyben pénzmosás gyanújával vizsgálódnak a volt képviselő ellen.  A másik hasonló jellegű kérést a Prahova Megyei Törvényszékhez nyújtották be a Herţanu-ügyben, amelyben szervezett bűnözői csoport létrehozásának gyanúja miatt zajlik eljárás Sebastian Ghiţă ellen.

A legfelsőbb bíróság honlapján közzétett adatok szerint április 21-én is iktattak egy igénylést Ghiţă előzetes letartóztatására vonatkozóan, ennek elbírálási határideje május 9-e. Ebben az ügyben Iulian Bădescu volt ploieşti-i polgármester megvesztegetésével vádolja a DNA a volt képviselőt.

Miután megszökött az országból, két előzetes letartóztatási parancsot adtak ki a volt képviselő nevére, az egyiket a legfelsőbb bíróság, a másikat a ploieşti-i ítélőtábla. Sebastian Ghiţă jelenleg Szerbiában van, a román hatóságok hamarosan kérni fogják a kiadatását.

Kapcsolódók

Kimaradt?