Kedvezően fogadták az ügyészek Tudorel Toader Btk.-módosítási javaslatait

„Időszerűnek” tartja az korrupcióellenes ügyészség (DNA) a Büntető törvénykönyv és a Büntető perrendtartási törvénykönyv módosítására megfogalmazott javaslatokat, bizonyos technikai jellegű megjegyzésekkel. Ezeket a megjegyzéseket már továbbították az igazságügyi minisztériumhoz - tájékoztatotta a DNA a Ageprest.

A legfőbb ügyészség április 12-én jelentette be, hogy véleménye szerint időszerűek és összhangban vannak az alkotmánybíróság döntéseivel azok a javaslatok, amelyeket Tudorel Toader igazságügyi miniszter dolgozott ki a büntetpjog módosítására.

A közlemény szerint a legfőbb ügyészség alaposan áttanulmányozta a Btk.-t módosító törvénytervezetet, és időszerűnek, illetve az alkotmánybíróság döntéseivel összhangban levőnek véli a jogszabályt. "A legfőbb ügyészségnek meggyőződése, hogy a jogszabálytervezet ebben a formájában kedvező fogadtatásra lel a törvényhozási folyamatban részt vevő szereplők körében" - olvasható a közleményben.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter április elején jelentette be, hogy elküldte véleményezésre a Legfelső  BíróaiTanácsnak, a legfőbb ügyészségnek, a korrupcióellenes ügyészségnek és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségnek a Btk.-t módosító törvény tervezetét, amelynek fő célja összhangba hozni a büntetőjogot az alkotmánybíróság döntéseivel.

A tervezet hamarosan a parlament elé kerül. Az már kiderült róla, hogy a nem szab összeghatárt, amelytől bűncselekménynek minősül a hivatali visszaélés, mint ahogy Tudorel Toader elődje, Florin Iordache javasolta a hírhedt a 13-as sürgősségi kormányrendeletben.

Kapcsolódók

Kimaradt?