Tăricieanu: az MCV miatt Románia másodrangú tagja az EU-nak

Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke azt nyilatkozta kedd este, hogy brüsszeli tárgyalásai alatt közölte Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, hogy az együttműködési és ellenőrzési mechanizmus (MCV) miatt Románia nem egyenlő a többi uniós országgal. 

„Teljes őszinteséggel elmondtam Juncker elnöknek, akivel igen jó viszonyban vagyok, hogy az együttműködési és ellenőrzési mechanizmus miatt Románia nem egyenlő a többi uniós országgal” - mondta telefonos bejelentkezésében Călin Popescu-Tăriceanu az Antena 3 televízióban. A szenátus elnöke szerint Brüsszelnek „komoly kérdőjelei merülnek fel a román jogrendszerben történő kisiklásokkal és visszaélésekkel kapcsolatban”. 

„Ne gondolják, hogy nincsenek tisztában az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) és a különböző titkosszolgálatok közötti háttéregyezményekkel” – mondta Călin Popescu-Tăriceanu. 

A szenátus elnöke közölte: július 11-én az Európai Bizottság elnöke felszólal a bukaresti parlamentben az Európai Unió jövőjével kapcsolatos vitában.

Kimaradt?