Dragnea: a PSD toleráns, a melegeknek is van helyük a társadalomban

Nem ért egyet Ioan Deneş szenátornak a homoszexuális párok nyilvánosság előtti megjelenésére vonatkozó kijelentésével, mert a PSD toleráns párt - jelentette ki a formáció elnöke, Liviu Dragnea. 

A Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetőjét arról kérdezték, egyetért-e Ioan Deneş szenátor kijelentésével és egy esetleges törvénytervezettel, amely megtiltaná a homoszexuális pároknak, hogy nyilvánosság előtt kézen fogva járjanak. Dragnea azt felelte: „Nem. Nem értek egyet Deneş szenátor úr kijelentéseivel, és neki is, meg a többieknek is azt tanácsolom, hogy ne feledjék: ők a PSD tagjai, márpedig a Szociáldemokrata Párt toleráns, és nem radikális párt” – jelentette ki a PSD elnöke, hozzáfűzve: „szilárdan hiszem, hogy mindenki számára van hely a román társadalomban és tisztelnünk kell egymást.” 

Arra a kérdésre, hogy ezek szerint az általa vezetett formáció az azonos neműek bejegyzett élettársi viszonyát is támogatja-e, Dragnea azt felelte: a PSD a toleranciát támogatja. „A PSD a toleranciát támogatja, és azt az elképzelést, hogy Romániában mindenki számára van hely, nem háborúzhatunk egymás között, össze kell fognunk, mert a veszélyek kívülről jönnek, nem az országon belül vannak. Ne hozzunk létre magunknak álproblémákat” – mondta a szociáldemokraták vezetője. 

Ioan Deneş Beszterce-Naszód megyei szociáldemokrata szenátor pénteken egy sajtótájékoztatón azt mondta: azonos nemű személyek nem foghatják egymás kezét az utcán, ha ezt törvény nem teszi lehetővé. Deneş úgy vélekedett: a bejegyzett élettársi kapcsolat elfogadása azt tenné lehetővé, hogy a homoszexuális párok ugyanolyan jogokat élvezzenek, mint egy hagyományos család tagjai, például gyermeket fogadhassanak örökbe és kézen fogva járhassanak az utcán. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?