FRISSÍTVE - Klaus Johannis államfő kitüntette Károly herceget

FRISSÍTVE: A Románia Csillaga Érdemrend Nagykeresztjével tüntette ki szerdán Károly walesi herceget Klaus Johannis államfő. A brit trón várományosa romániai tevékenységeiért és Románia népszerűsítéséért kapta meg az állami kitüntetést. 

A brit korona örököse szerdán 15.40-kor érkezett Bukarestbe a Royal Air Force gépével. A Henri Coandă repülőtér fogadótermében George Ciamba külügyi államtitkárral, Dan Mihalachéval, Románia egyesült királyságbeli nagykövetével és Paul Brummellel, Nagy-Britannia romániai nagykövetével találkozott.

A walesi herceg romániai hivatalos látogatásának első napján, szerdán koszorút helyezett el az ismeretlen katona szobránál, a bukaresti I. Károly parkban. Ezt követően Klaus Johannis államfő fogadta a Cotroceni-palotában a walesi herceget Paul Brummel, Dan Michalache, valamint Aura Woodward, a walesi herceg nevét viselő romániai alapítvány ügyvezető igazgatója jelenlétében.

Károly herceg és a román államfő négyszemközti és hivatalos tárgyaláson is részt vesz, ezek során várhatóan a két ország közti viszony, a Brexit, az Egyesült Királyságban élő román közösség helyzete, valamint a brit trónörökös Romániában kifejtett karitatív tevékenysége lesz terítéken - jelzi az államelnöki hivatal.

FRISSÍTÉS: Kitüntették a herceget

A Románia Csillaga Érdemrend Nagykeresztjével tüntette ki szerdán Károly walesi herceget Klaus Johannis államfő. A brit trón várományosa romániai tevékenységeiért és Románia népszerűsítéséért kapta meg az állami kitüntetést. 

Aura Woodward, a walesi herceg nevét viselő alapítvány ügyvezető igazgatója az Agerpres hírügynökségnek adott interjúban a trónörökös Románia iránti szeretetéről beszélt, felidézve, hogy Károly herceg közel 20 éve rendszeres látogatója országunknak, tájékozott az itt élő közösségek kérdésében és a hozzá közel álló projekteket támogatja is. 

Csütörtökön a brit koronaherceg Sorin Grindeanu miniszterelnökkel, valamint a román királyi család tagjaival is találkozik.

Kapcsolódók

Kimaradt?