Grindeanu megtanítaná Dragneát lábon állni és esni

Amennyiben a kormányprogramban vállaltak teljesülni fognak, Sorin Grindeanu a télen megtanítja sízni a Szociáldemokrata Párt elnökét, Liviu Dragneát - erről a News.ro-gálára való érkezésekor beszélt a miniszterelnök, hétfőn este. 

A kormányfőtől azt kérdezték az újságírók, hogy sízni vagy halászni szeret-e jobban. „Úgy vettem észre, hogy igazi eszmecsere alakult ki a téma kapcsán. Az biztos, hogy sízni nagyon szeretek. (...) Tudják, milyenek a horgászok. Történeteikben jócskán van legenda is” – válaszolt Grindeanu. Hozzátette, őt és csapatát most elsősorban az érdekli, hogy európai uniós alapokat hívjanak le, illetve hogy olyan mértékben bővüljön a gazdaság, ahogyan azt célul tűzték ki. 

„Úgy vettem észre, hogy a román politikában áttértek a tojásszámlálásról a csukaszámlálásra. (...) Amennyiben jövő télig megvalósul mindaz, amit a kormány célul tűzött, a költségvetési hiánycél, az 5,2 százalékos gazdasági növekedés, és havazni is fog, megtanítom Liviu Dragneát sízni" - fogalmazott a miniszterelnök. Amikor az újságírók visszakérdeztek, hogy tudomása szerint Liviu Dragnea tud-e sízni, a miniszterelnök azt mondta: „Nem tud (...) A sízéshez tudnod kell tartani magad a lábadon. És legelőször azt kell megtanulnod, hogyan kell esni. A PSD-elnök hétfőn azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a hétvégén a Duna-deltában volt a miniszterelnökkel, akit megtanított horgászni. Facebook-oldalán fotókat is közzétett a közös horgászásról.

Kimaradt?