Ebbe a három országba készül hivatalos látogatásra a kormányfő

Ausztriába, Olaszországba és az Amerikai Egyesült Államokba tervez hivatali látogatást tenni idén Sorin Grindeanu. A miniszterelnök a DC News online újságnak adott interjúban beszélt erről szerdán. 

„Hasznos egyeztetéseim voltak Brüsszelben, amelyek nyomán több találkozóm is lesz áprilisban és májusban. Előkészítés alatt áll egy ausztriai és egy olaszországi látogatás" - mondta a kormányfő. Grindeanu megerősítette azt az információt is, miszerint idén ősszel az Amerikai Egyesült Államokba is ellátogat. 

„Az USA-val való partnerség rendkívül fontos, hiszen a stratégiai partnerünkről van szó. Az általam vezetett kormány egyik alapvető célkitűzése az Egyesült Államokkal való kapcsolat megerősítése, nem csak a kijelentések szintjén. A gazdasági kapcsolatokat is el kell mélyíteni" - fogalmazott a miniszterelnök. 

Arra a kérdésre, hogy milyen a viszonya Klaus Johannis elnökkel, a kormányfő úgy válaszolt: "Intézményi szinten jó". „Volt egy beszélgetésem az elnökkel. (...) Az Európai Unió jövőjével kapcsolatos öt lehetséges forgatókönyv tekintetében megegyezik az Államelnöki Hivatal, a kormány és a parlament álláspontja. A forradalom óta talán két olyan alkalom volt, amikor mindenki ugyanarra a célra koncentrálta az energiáit, és konszenzus volt: a NATO-hoz, illetve az Európai Unióhoz való csatlakozásról van szó" - tette hozzá a miniszterelnök. 

Kimaradt?