Toader: menetrend szerint folytatódik az ügyészek munkájának kiértékelése

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészének és a legfőbb ügyésznek a kiértékelése az igazságügyi minisztérium hatáskörének megfelelően történik - nyilatkozta kedden Tudorel Toader tárcavezető. 

Az Alkotmány értelmében a legfőbb ügyészség az igazságügyi minisztérium alárendeltségében működik" - hangsúlyozta a miniszter a Legfelső Igazságszolgáltatási Tanács ülésére való érkezésekor, amikor arról kérdeztek az újságírók, hogy mi okból kezdeményezte a korrupcióellenes főügyész és a legfőbb ügyész tevékenységének kiértékelését. Tudorel Toader hozzátette, ahogyan azt a folyamat elindításakor bejelentette, 14 napon belül közli az eredményeket.

„Amikor véget ér a felmérés, közölni fogom, milyen következtetésre jutottunk. Én holnap elutazom Brüsszelbe, de a 14 napos határidőn belül ismertetem a következtetéseket, illetve az érveket, amelyek ezekhez vezettek" - tette hozzá az igazságügyi tárca vezetője. 

Lazăr: az ügyészek nyugodtak, ők nem néznek talk-show-kat

Nem érzi úgy, hogy le kellene mondania tisztségéről - nyilatkozta kedden Augustin Lazăr legfőbb ügyész, hozzátéve, hogy az ügyészek nyugodtak, és továbbra is végzik a munkájukat, ő maga pedig maradéktalanul ellátja a munkaköri leírásban rögzített feladatait. „Miért mondanék le? Az ügyészek végzik a munkájukat, ahogyan azt a törvény előírja. És teljesen nyugodtak, ők nem néznek talk-show-kat. Én pedig optimista vagyok, és továbbra is maradéktalanul ellátom a munkaköri leírásban rögzített feladataimat" - nyilatkozta Augustin Lazăr a Legfelső Igazságszolgáltatási Tanács székhelyére való érkezésekor. A legfőbb ügyész hozzátette, tevékenysége során nem lépte túl törvényes hatáskörét. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?