Közkegyelem: Şerban Nicolae hajlandó visszavonni a javaslatait

Haljandó visszavonni a közkegyelem-törvénytervezethez tett módosító javaslatait Şerban Nicolae, a szenátus jogi bizottságának elnöke.

A PSD szenátusi frakcióvezetőjének javaslatai szerint tulajdonképpen szabadlábra helyeznék a hivatali visszaélés, megvesztegetés, befolyással való üzérkedés vádjával elítélt személyeket.

"Nekem semmilyen érdekem, semmilyen személyes ambícióm nem fűződik ezekhez, ha nem támogatják, én hajlandó vagyok visszavonni. Beszéltem Liviu Dragnea pártelnökkel is, megindokoltam, miért lenne szükség ezekre a módosításokra, de nincs értelme, hogy fenntartsam, miután több kollégám is jelezte, nem támogatja. Mivel az emberek is utcára vonultak, jeleztem: hajlandó vagyok visszavonni ezeket" - mondta Şerban Nicolae. 

A szenátor korábban úgy érvelt a javaslatai mellett, hogy: „Nem hiszem, hogy a korrupció miatt elítéltek megérdemlik azt, hogy egy penészes cellában hárman zsúfolódjanak egy börtönágyra”. 

A jogi bizottság elnöke hozzátette: azután hoz végleges döntést, hogy "minden adatot tisztáztak". Nem múlasztotta el megismételni, hogy szerinte Liviu Dragnea pártelnöknek elvi kifogásai vannak a közkegyelmi törvényt illetően. 

A szenátus jogi bizottsága március 21-re halasztotta, hogy jelentést állítson össze a kormány által kezdeményezett közkegyelem-törvénytervezetről. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?