Mostantól kerékpárral jár munkába Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester

Áprilistól kerékpárral szeretne munkába járni és reméli, hogy a lakosság is követi példáját - nyilatkozta hétfőn Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Antal Árpád szerint a személygépkocsik száma folyamatosan növekedik, a hatóságok erőfeszítéseinek ellenére nem elegendő a parkolóhelyek száma. A megoldást a kerékpárral való közlekedés jelentené, amely hatékonyabb és sokszor gyorsabb is.

"Egyre nehezebb a városban parkolóhelyet találni. Sajnos most, az év elején is nagyon sok gépjárművet jegyezettek be, miután megszüntették a környezetvédelmi bélyegilletéket, ez pedig még nagyobb zsúfoltsághoz vezet majd a városban. Meg kell vizsgálnunk, milyen megoldásokat találhatunk, hogy kerékpározásra ösztönözzük a lakosságot (...) Biciklisávokat is tervezünk, de úgy gondolom, hogy egyelőre nyugodtan lehet kerékpárral közlekedni a városban, csúcsforgalomban pedig gyorsabb is, mint autóval. Én is eldöntöttem, hogy áprilistól gyakrabban fogok biciklivel munkába járni" - nyilatkozta Antal Árpád polgármester.

Sepsiszentgyörgy első biciklisávját 2008-ban adták át a Csíki utcában, azóta pedig szinte minden felújított utcán alakítottak ki külön sávokat a kerékpárosok számára. Amennyiben sikerülne ezeket a különálló sávokat összekötni, Sepsiszentgyörgy közel 20 kilométernyi összefüggő bicikliúttal rendelkezne – írja az Agerpres.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?