Érdekellentéttel gyanúsítják az aradi polgármestert

Érdekellentét bűncselekményének gyanúja miatt a legfőbb ügyészséghez fordult az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) Gheorghe Falcă aradi polgármester ügyében.

Az ANI közleménye szerint Gheorghe Falcă polgármesteri minőségében városrendezési bizonylatokat, építési engedélyeket és egyéb okiratokat hagyott jóvá és írt alá 27 projekthez, amelyeket mind a Pro Arhitectura Arad Kft. készített, amelyben ő és felesége társtulajdonosok, utóbbi a cég adminisztrátora is.

Az összesen 40 okiratot 2008-2012-es, illetve 2012-2016-os polgármesteri mandátuma alatt látta el kézjegyével Falcă. "A jelzett időszakban 403.000 lej osztalékot fizetett ki a vállalat, így az említett dokumentumok jóváhagyásával és aláírásával közvetett módon anyagi haszonhoz jutott Gheorghe Falcă és felesége" - áll még a közleményben. Az ANI a legfőbb ügyészséghez fordult az ügyben, érdekellentét bűncselekményének gyanúja miatt.

Gheorghe Falcă azt nyilatkozta az ügy kapcsán az Agerpres hírügynökségnek, hogy meglepte az ANI bejelentése, mivel polgármesteri mandátumai alatt több ízben is ellenőrizte őt az ügynökség, de soha nem állapított meg érdekellentétet. Falcă hozzátette, bízik az igazságszolgáltatásban és abban, hogy az eljárás során bebizonyosodik ártatlansága.

Kimaradt?