Színes lapokból alakították ki az EU zászlóját a tüntetők

Hivatalos források szerint vasárnap este 21 óra körül meghaladta a 2 500-at a bukaresti kormányellenes tüntetésen részt vevők száma. A tiltakozók mobiltelefonokkal megvilágított színes papírokból kialakították az Európai Unió zászlaját. 

A tüntetők a Sorin Grindeanu vezette kabinet lemondását követelték, tábláikon ilyen feliratok voltak olvashatók: „Mi itt leszünk nap mint nap”, „Végső megoldás: a forradalom”, „Le a PSD-vel!”.

A tiltakozók román és EU-s zászlókat lengettek. Sokan közülük kék és sárga színes lapokkal érkeztek, amelyeket 21 óra körül a magasba emeltek, és mobiltelefonjaikkal megvilágítottak, kialakítva az uniós zászlót. A vasárnapi a kormányellenes tüntetések 27. napja.

Hasonló megmozdulásokat tartottak vasárnap az ország több más városában is: Kolozsváron, Temesváron, Nagyszebenben és Brassóban is több százan vonultak utcára. Temesváron a szervezők bejelentették, hogy ezután tüntetés helyett vasárnaponként 18 órától a korrupcióról szóló szabadtéri beszélgetéseket tartanak a Szent György téren. A nagyszebeni megmozdulások szervezője, Doru Apostol is azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy valószínűleg nem kérnek engedélyt a hatóságoktól újabb tiltakozóakciók szervezésére. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?