Nyolcezres kormánypárti tüntetés volt Târgoviştén

Több mint 8 ezren vettek részt szombaton Târgoviştén a Grindeanu-kormányt támogató tüntetésen, amelyet a Szociáldemokrata Párt (PSD) Dâmboviţa megyei szervezete kezdeményezett.

A megmozduláson PSD-tagok és az alakulat szimpatizánsai, Dâmboviţa és Argeş megyei polgármesterei, parlamenti képviselői és szenátorai, illetve a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) képviselői is jelen voltak.

"Normális országot akarnak? Azt szeretnék, hogy szűnjenek meg a visszaélések? Büszke és méltóságteljes Romániát akarnak? Tudjuk, hogy ezt szeretnék. Tudom, hogy képesek vagyunk erre. És meg is fogjuk valósítani. Mi, a PSD az országgal és a román állampolgárokkal tartunk" - fogalmazott beszédében Rovana Plumb európai alapokért felelős miniszter, Dâmboviţa megyei képviselő.

A tüntetés reggel 10 órakor kezdődött, és hozzávetőlegesen egy órán át tartott, majd a résztvevők felvonultak a központi utcákon.  A hivatalosságok beszédei előtt hazafias dalokat énekeltek a jelenlévők.

A tüntetők zászlókat lengettek, és olyan feliratú táblákat tartottak a magasba, mint: "A kormányt szavazással választják meg", "Szavatartó emberek vagyunk, kitartunk a PSD mellett", "Az én voksom számít", "Pech, mi is kivonultunk", "Johannis, legyél minden román elnöke!"

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?