Tăriceanu: korlátozzuk a román-orosz kapcsolatot, csakhogy katolikusabbak legyünk a pápánál

A román-orosz kapcsolatok "korlátozva vannak" - jelentette ki hétfőn Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke annak kapcsán, hogy Teodor Meleşcanu külügyminiszter fogadta az orosz nagykövetet. 

"A sajtóban néhány egészen természetellenes anyagot lehetett olvasni azzal kapcsolatban, hogy a külügyminiszter az orosz nagykövettel találkozott. Hadd mondjam el: egyrészt, Teodor Meleşcanunak hivatali kötelessége minden Bukarestben akkreditált nagykövettel tartani a kapcsolatot. Másrészt, Oroszország, nem éppen egy akármilyen ország. A világ egyik vezető hatalmáról beszélünk, amelynek a nagykövetével nem csak természetes, hanem kötelessége is találkozni a külügyminiszternek' - jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu a szenátusban.

Úgy fogalmazott, hogy a román-orosz kapcsolatok eddig sem volt "befagyasztva", csak éppen "korlátozva voltak". "Az orosz-román kapcsolatok nem voltak befagyasztva. A kapcsolatok egy bizonyos fokig korlátozva voltak, mert mi mindig katolikusabbak vagyunk a pápánál" - jegyezte meg Tăriceanu – írja az Agerpres.

Címlapi illusztrációnk forrása: Agerpres

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?