Bukarestben és az ország több városában tüntettek a kormány ellen vasárnap este

Bukarestben és Kolozsváron mintegy 3000, Temesvár 1500 ember gyűlt össze este 9 óráig, hogy a Grindeanu-kormány ellen tüntessen. Ez a kormányellenes tiltakozás-sorozat huszadik napja. 

Bukarestben a Victoriei téren, esőben tüntetett több ezer ember a kormány ellen. Este 9-kor körülbelül háromezerre nőtt a résztvevők száma, akik a kabinet lemondását követelték, doboltak, sípoltak, vuvuzelákat fújtak és kormányellenes jelszavakat skandáltak. A tüntetés mintegy másfél órát tartott, 22 óra után oszlani kezdett a tömeg.

Kolozsváron - a rendfenntartó erők becslése szerint - szintén körülbelül háromezren vettek részt a vasárnapi, kormány- és PSD-ellenes tüntetésen. A megmozdulás 19 órakor kezdődött, a résztvevők végigvonultak a belváros utcáin, kormányellenes jelszavakat skandálva.

Temesváron körülbelül 1 500 személy vett részt a kormányellenes tüntetésen. Az emberek azt kiabálták: „Igazságszolgáltatást akarunk, nem korrupciót!”, „Összefogva megmentjük egész Romániát”, és „a korrupt Liviu Dragnea és Călin Popescu Tăriceanu”', valamint „a többi korrupt tisztségviselő” távozását követelték a képviselőház, illetve a szenátus éléről. A tüntetés 21 óra körül véget ért, előtte azonban a résztvevők hangosan skandálva köszönték meg a csendőrök munkáját.

Néhány száz személy résztvételével tüntetés volt vasárnap este Brassóban, Nagyszebenben és Jászvásáron, néhány tucat résztvevővel pedig Nagyváradon, Gyulafehérváron, Szászsebesen, Besztercén, Krajován és néhány további településen is. 

Kapcsolódók

Kimaradt?