Párton kívüli igazságügyi minisztere lehet a Grindeanu-kormánynak

Jövő héten javasol jelöltet az igazságügyi miniszteri tisztségre a kormányfő. Sorin Grindeanu szerint megtörténhet, hogy az új tárcavezető párton kívüli személy lesz.

Erről miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Bizottság alelnökével, Frans Timmermansszal közösen tartott sajtótájékoztatón nyilatkozott csütörtök este. Közölte, hogy jövő héten nevezi meg a miniszterjelöltet.  

A kormányfő azt is elmondta, ezen a héten több számba vehető, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező személlyel tárgyalt, és hétvégén folytatja a találkozók sorozatát. "Nagyon komolyan fontolóra veszem, hogy olyan személyt javasoljak, aki politikailag nem elkötelezett" - tette hozzá Grindeanu.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Frans Timmermansszal folytatott csütörtöki megbeszélése során a román miniszterelnök megerősítette a kormány elköteleződését a korrupció leküzdése mellett. Az Európai Bizottság székhelyén Sorin Grindeanu kifejtette, az a célja, hogy 2019-re megszűnjön a Romániával szemben érvényben levő Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus.

Mint ismert, a Btk.-t módosító sürgősségi kormányrendelet kidolgozója, Florin Iordache az utcai tiltakozások nyomán távozott tisztségéből.

Kapcsolódók

Kimaradt?