Dragnea megvédte a Grindeanu-kormány „optimista” büdzsétervezetét

A képviselőház elnöke, Liviu Dragnea szerint a 2017-es évi állami költségvetés optimstának tűnhet a Cioloş-kormányhoz viszonyítva, de nem a Szociáldemokrata Párt (PSD) kormányzásaihoz képest. 

„Ha abból indultunk volna ki, hogy a mi kormányunk sem hív le semmit az európai alapokból, akkor természetesen nem lenne megalapozott ez a költségvetés. Johannis úr ugyanúgy közelíti meg a kérdést, mint a PDL jobboldali kormányai, vagy a szakértői kormány, éspedig a megszorítások modelljére alapozva. Az utóbbi években bebizonyosodott, hogy a megszorításokon alapuló költségvetés nem vezetett egyértelműen a fejlődéshez, hanem éppen ellenkezőleg” – mondta a PSD elnöke a România Actualităţi rádió műsorában. Hozzátette: a Ponta-kormányok adócsökkentő intézkedései és a fejlesztésben eszközölt befektetések gazdasági növekedést eredményeztek. 

Mint korábban írtuk, Klaus Johannis államfő azt nyilatkozta kedden: a 2017-es évi állami költségvetés „problémás és kockázatos”. „Úgy tartottam korrektnek, hogy megismerjem a kormány álláspontját, mielőtt döntést hoznék a törvény kihirdetéséről vagy a parlamenthez való visszaküldéséről. Az első benyomásom a költségvetésről, hogy problémás és kockázatos. Véleményem szerint túlbecsült bevételeket vetít elő, másrészt a tervezett kiadások is nagyon nagyok. Reális veszélye van annak, hogy túllépjük a 3%-os hiányküszöböt. Aggódom.” – mondta Klaus Johannis a Sorin Grindeanu kormányfővel és Viorel Ştefan pénzügyminiszterrel folytatott keddi megbeszélést követően. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?