Újabb magyarellenes kezdeményezést utasított el a képviselőház

Végérvényesen elutasította a képviselőház kedden Bogdan Diaconunak azt a magyarellenes törvénytervezetét, amely a magyar elnyomás elleni harc és Trianon napjává nyilvánította volna június 4-ét.

Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei parlamenti képviselője, alsóházi frakcióvezető-helyettese úgy értékelte, hogy a parlament demokratikus kötelességének tett eleget azáltal, hogy döntő házként leszavazta ezt a törvénytervezetet.

A parlament törvényhozó szerepével nem élhet vissza egyetlen választott képviselő sem, még azok sem, akik nacionalista eszméket vallanak. A törvényalkotásnak európai szellemben kell történnie. A képviselőház ma helyrehozott egy tévedést” −idézte az RMDSZ hírlevele Szabó Ödönt.

A politikus elmondta, az elmúlt mandátumban az RMDSZ egyik legfőbb teendője az volt, hogy megállítsa a magyar közösség ellen irányuló támadásokat, és erősítse a magyarok biztonságérzetét. „Remélem, az új parlamenti ciklusban épeszű és konstruktív jogszabályokat alkothatunk, amelyek nemcsak a magyar közösségnek, hanem mindenki számára előnyösek”− fogalmazott a képviselő.

A törvénytervezetet 2015-ben iktatta Bogdán Diaconu, a nacionalista nézeteiről elhíresült képviselő. Első házként a szenátus elutasította, majd döntő házként a parlament alsóháza ma leszavazta a kezdeményezést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?