Bár két bűntársa beismerte tettét, Liviu Dragnea ártatlannak tartja magát

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kedden úgy nyilatkozott: az ügyiratcsomó, amelyben hivatali visszaélésre való felbujtással vádolják, hamis nyilatkozatokon alapul. 

Liviu Dragnea perében kedden volt tárgyalás a legfelsőbb bíróságon. Távozásakor a szociáldemokrata politikus kifejtette, továbbra is ártatlannak tartja magát, annak ellenére, hogy a pár másik két vádlottja beismerte tettét. „Ártatlan vagyok, ez az ügyiratcsomó két-három hamis nyilatkozatra alapul, amelyekkel kapcsolatban én olyan tanúkat fogok hozni, akiket az ügyészség nem hallgatott ki” – jelentette ki Liviu Dragnea. 

A PSD elnökét azzal vádolják, Teleorman Megye Tanácsának elnökeként rávette az alárendeltségébe tartozó szociális és gyermekvédelmi igazgatóság több alkalmazottját, hogy papíron alkalmazzák a PSD két helyi aktivistáját. A korrupcióellenes ügyészség 2016. július 15-én emelt vádat Dragnea és volt felesége ellen.

Liviu Dragneának nem ez az első korrupciós ügye, tavaly áprilisban jogerősen két év felfüggesztett börtönre ítélték választási csalás megszervezése és befolyással való üzérkedés miatt, így ha most ismét bűnösnek találják, korábbi felfüggesztett büntetését is le kell töltenie.

Kapcsolódók

Kimaradt?