Grindeanu csütörtökön jelenti be, mi lesz igazságügyi miniszterrel

Már döntött arról, mi lesz Florin Iordache igazságügyi miniszterrel, de ezt csak csütörtöki kormányülés után jelenti be - nyilatkozta Sorin Grindeanu miniszterelnök szerdán, a kormánya ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány elutasítása után. 

A miniszterelnök elmondta, szerdán vagy csütörtök reggel még beszélni fog a kérdésről a miniszterrel, de részéről a kérdés már eldöntött. 

Korábban Liviu Dragnea úgy nyilatkozott, hogy Sorin Grindeanu miniszterelnök fogja eldönteni, hogy leváltja-e tisztségéből Florin Iordache igazságügyminisztert. 

„A kormányfő és az igazságügyminiszter ma (vasárnap - szerk. megj.) is tárgyaltak, és tudtommal abban egyeztek meg, hogy a bizalmatlansági indítvány, tulajdonképpen annak parlamenti megbukása után, tehát csütörtökön vagy pénteken tárgyalnak, és a kormányfő dönt az igazságügyminiszter ügyében” - mondta a PSD elnöke. 

A PSD elnöke hozzátette, az igazságügyi tárca vezetője vállalja a felelősséget a hibás kommunikációért, de a tüntetéseket kiváltó rendelettel alapvetően semmi gond nincs. „Alapjában a rendelettel semmi probléma nincs, ezért fel is vázoltak már egy törvénytervezetet, amely tartalmazza ezeket az előírásokat. Ez széleskörű vita után a parlament elé fog kerülni, ahol majd további vitákat folytatnak róla” - mondta a szociáldemokraták vezetője.

Arra a kérdésre, hogy felelősséget érez-e az elmúlt napok történéseiért, Liviu Dragnea kijelentette: csak azt bánja, hogy nem jött rá idejében, hogy a tiltakozások „sokkal jobban elő voltak készítve ahhoz, hogy spontán megmozdulásról lehessen beszélni”.

Sorin Grindeanu vasárnap az Antena 3 televízió műsorában úgy fogalmazott: Florin Iordache igazságügyminiszter „vállalni fogja a felelősséget azért, amit nem csinált jól”. A kormányfő hozzátette, magyarázatot kért Iordachetól, hogy „miért fajult idáig a helyzet”.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?