A PSD „teljes mértékben” támogatja a Grindeanu-kormányt

"Teljes mértékben" támogatja a Szociáldemokrata Párt (PSD) Sorin Grindeanu miniszterelnököt és a jelenlegi kormányt Liviu Dragnea szerint, aki tagadja, hogy feszültség lenne közte és a miniszterelnök között. Erről a pártelnök a PSD frakcióülése után nyilatkozott a sajtónak.

Tájékoztatása szerint a párt képviselői és szenátorai támogatásukról biztosították a Grindeanu-kabinetet. Dragnea úgy vélekedett, "elméletileg" nem veszélyzeteti a kormányt a szerdán parlamenti vitára kerülő bizalmatlansági indítvány. 

"A kollégáim, valamint a párt helyi szervezeteinek elnökei egyébként azt mondták, hogy nő a feszültség a párt tagjai és szimpatizánsai körében, mert szerintük ha a rendeletet hatályon kívül helyezték és a tüntetések mégis folytatódnak, akkor itt másról van szó, egy választások utáni politikai tiltakozásról" - vélekedett a PSD elnöke. 

Dragnea a Cotroceni-palota előtt zajló tüntetésről azt mondta, az '"hógörgeteggé változhat". "Továbbra is nyugalomra intek mindenkit, mert amitől tartottam, az a tegnap este megtörtént: egy csoport elégedetlen ember a Cotroceni-palota elé gyűlt, és én attól félek, hogy ott egy hógörgeteg fog kialakulni. Mindig azt mondtam, mindent meg kell tennünk, hogy ez a konfliktus ne kerüljön ki az utcára, mert abból senki nem nyer" - mondta a PSD elnöke. 

A politikus szerint az elmúlt héten lezajlott tüntetések célpontjában a PSD állt és állt. Az mondta: közvetlenül a 2014-es államelnök-választások után „céltáblává” vált az általa vezetett politikai alakulat. "A célpont a PSD volt és az is marad. Rögtön a 2014-es államfőválasztást követően a PSD lett és marad Johannis elnök célpontja, aki, úgy tűnik, minden hatalmat kézben akar tartani Romániában. Ezek az akciók ellenem és pártom ellen nem ezekben a napokban kezdődtek, hanem már 2015 elejétől” - mondta Dragnea.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?