Kisgyermekes anyák tiltakoztak Kolozsvár főterén a Btk.-t módosító rendelet ellen

Kisgyerekes anyák tiltakoztak Kolozsvár Főterén pénteken a Büntető törvénykönyvet és a Büntető perrendtartási törvénykönyvet módosító kormányrendelet ellen.

A babakocsikat toló vagy kisgyermekeket kézenfogva vezető anyák azt mondták, a 'tüntetés reggeli műszakát' választották, hogy ők is kifejezzék szolidaritásukat a Kolozsvár és az ország számos más városának utcáit esténként benépesítő tüntetők mellett.

Az egyik édesanya úgy nyilatkozott, nem szeretné, ha az országot olyan jogszabályok irányítanák, amelyek a korrupciónak és a törvénytelenségek elkövetőinek kedveznek. 'Ez nagyon rossz példa lenne gyermekeink számára, akiket nem akarunk ilyen légkörben nevelni' - mondta a tiltakozó szülő.

Egyes anyák arról számoltak be, hogy korábban az esti tüntetésekre is kimentek gyermekeikkel, de a médiában és közösségi oldalakon megjelent vélekedések, miszerint veszélybe kerülhet a kicsik testi épsége, elbátortalanította őket, ezért inkább a nappali tüntetés formáját váasztották.

"Mi is a Btk. módosításának visszavonását akarjuk, és jobb jövőt a gyermekeink számára" - mondta a kolozsvári anyák tüntetésének szervezője, Nina Stănică.

A tiltakozó szülők "Ennél békésebben már nem lehet", "Le a rendelette", "Románia nem a mienk, hanem a gyermekeinké" feliratú táblákat tartottak a kezükben. 

Kapcsolódók

Kimaradt?