Egyelőre felmentették a korrupcióval vádolt Ludovic Orbant

Felmentette a vádak alól a Legfelső Bíróság Ludovic Orban volt képviselőt, aki az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) szerint befolyásának felhasználásával akart illetéktelen haszonra szert tenni, amikor pénzt kért egy üzletembertől a 2016-os helyhatósági választásokat megelőző kampányra.

A politikus perének utolsó tárgyalásán, január 16-án a DNA ügyésze letöltendő börtönbüntetést kért, keddi ítéletében azonban a Legfelső Bíróság felmentette Orbant a vádak alól. Az ítélet nem jogerős.Ludovic Orban ellen tavaly májusban emelt vádat a DNA. Az ügyészek szerint 2016. március 1-jén a politikus felvette a kapcsolatot Tiberiu Urdăreanu üzletemberrel, és anyagi támogatást kért tőle a helyhatósági választásokat megelőző kampányára. Később állítólag egy találkozóra is sor került az üzletember lakásán, ahol közölte Urdăreanuval, hogy 50.000 euró készpénzre lenne szüksége. Az összeget televíziós népszerűsítő műsorokra költötte volna - állítja a DNA.

A Nemzeti Liberális Párt Orbant jelölte Bukarest főpolgármesteri tisztségére, miután azonban bűnvádi eljárás indult ellene, visszalépett a jelöléstől.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?