Sebastian Ghiţă felkerült az Europol honlapjára

Miután december közepén nyoma veszett, és európai letartóztatási parancsot állítottak ki a nevére, Sebastian Ghiţă volt képviselő megjelent a legkeresettebb személyek között az Europol honlapján.

A volt képviselő fotója megjelent az Europol által működtetett eumostwanted.eu honlapon. A legfelsőbb bíróság december 5-én távollétében adott ki előzetes letartóztatási parancsot Sebastian Ghiţă nevére, miután a politikus-üzletember gyakorlatilag eltűnt, nem jelent meg a Prahova megyei rendőrségen, és ezzel nem teljesítette az ellene elrendelt hatósági felügyelettel járó kötelezettségeit.

Miután eltűnt, a vádhatóság kérte, hogy távollétében módosítsák előzetes letartóztatásra az ellene elrendelt hatósági felügyeletet. A korrupcióellenes ügyészség (DNA) ugyanakkor kérte a legfelsőbb bíróságtól, hogy adjon ki európai és nemzetközi elfogatóparancsot Sebastian Ghiţă ellen.

Az üzletember december 19-én jelent meg utoljára a Prahova megyei rendőrségen. 21-ére is beidézték kihallgatásra a Ponta-Blair ügyben, akkor azonban már csak ügyvédei jelentek meg az ügyészség székhelyén. A volt képviselőt azóta sem találják.

Kapcsolódók

Kimaradt?