Călin Popescu-Tăriceanu: Johannis stratégiai hibát követ el

Călin Popescu Tăriceanu, a szenátus elnöke szerint az államfő „egy nemkívánatos címkét ragaszt Romániára” a korrupcióellenes harc témájával.

A kormánypárti politikus arra reagált, hogy Klaus Johannis levélben értesítette kedden értesíti a felsőházat, hogy beindította az országos referendum megszervezésének előkészületeit. Tăriceanu elmondta, a szenátus házbizottságban megtárgyalják, hogy mi a törvényes eljárás ebben az ügyben. Hozzátette, hogy a korrupcióellenes harc témájával Klaus Johannis „egy nemkívánatos címkét ragaszt Romániára”.„A dokumentumot előbb a sajtónak küldték meg, mert ez nem a parlamentnek készült, hanem arra volt jó, hogy hullámokat keltsen a médiában. (...) A parlamentben pontos eljárás van az ilyen esetekre, megbeszéljük a házbizottságban, hogy mi a teendő” - nyilatkozta Călin Popescu-Tăriceanu az Antena 3 hírcsatornának.

A szenátus elnöke szerint „nagy szakadék van” a között, ahonnan Johannis elindult és ahová elért, mert vélhetően közben a tanácsadói „megrángatták az ingujját”, hogy a közkegyelem ügyében nem lehet népszavazást kiírni. Véleménye szerint a korrupcióellenes harc témájával az elnök „stratégiai hibát követ el, és sokat árt annak a képnek, amit a románok és a külföldiek érzékelnek az országról”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?