Turcan tudni szeretné, mennyibe kerül az országnak Dragnea és Grindeanu amerikai útja

Liviu Dragnea és Sorin Grindeanu részvétele Donald Trump washingtoni elnöki beiktatásán nem más, mint arculatfényezés - nyilatkozta szerdán Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő elnöke, követelve, hogy tegyék közzé az utazás költségeit. 

A Szociáldemokrata Párt képviselői nem Románia érdekében utaznak az Egyesült Államokba, hanem hogy előnyt szerezzenek a belföldi politikai rivalizálásban. Liviu Dragnea és Sorin Grindeanu részvétele Donald Trump washingtoni elnöki beiktatásán nem más, mint arculatfényezés, ami pénzbe kerül” – jelentette ki egy sajtóértekezleten Turcan. Hozzátette: az Egyesült Államokban az ilyen események fedezésére adományokat gyűjtenek a résztvevőktől, és - az amerikai sajtó információi szerint - a meghívottak egyúttal „adományozók” is, akik 25 ezer és egymillió dollár közötti összeggel járulnak hozzá a rendezvény megszervezéséhez, attól függően, hogy milyen eseményeken vesznek részt. „A PNL azt kéri Liviu Dragneától, hogy tegye közzé, a beiktatási ceremónia mely eseményein vesz részt, hogy a románok megtudják, hány ezer dollárt költ saját imidzsének fényezésére.”

Turcan kéri, hogy tegyék közzé, mennyibe kerül a PSD-küldöttség amerikai útja. „Tudni szeretnénk azt is, hogy Dragnea miért fogadta el első körben azt, hogy az utazás költségeit a parlament fizesse, amikor a nem hivatalos utakat nem lehet közpénzből fedezni” – mondta Turcan. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?