Grindeanu: a 2017-es költségvetés összeállítása maximális felelősségtudattal történik

A 2017-es költségvetés összeállítása "maximális felelősségtudattal" történik, szem előtt tartva a kormányprogramban vállaltakat - jelentette ki Sorin Grindeanu miniszterelnök az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint.

A kormányfő és Viorel Ştefan pénzügyminiszter szerdán mutatta be Klaus Johannis államfőnek az Országos Előrejelzési Bizottság adatait, amelyek alapján kidolgozzák a 2017-es évre szóló költségvetést.

Grindeanu ígérete szerint a büdzsé összeállításakor a kormányprogramba foglalt vállalások gyakorlatba ültetését fogják szem előtt tartani oly módon, hogy igazodjanak a bruttó nemzeti össztermék 3%-os hiánya által limitált kerethez. A kormányfő szerint a gazdasági fejlődés növekedését elősegítő intézkedések is szerepelnek a terveik között, 'oly módon, hogy a gazdasági növekedést konkrétan érezzék meg az emberek.' A költségvetés kidolgozásakor ugyanakkor prioritásként kezelik Románia NATO-nak tett ígéretét is, miszerint a bruttó nemzeti össztermék (PIB) 2%-át a hadseregre fordítják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?