Marad az előzetes letartóztatási parancs Sebastian Ghiță ellen

Fenntartotta kedden a Legfelső Bíróság a Sebastian Ghiţă előzetes letartóztatására vonatkozó korábbi döntését. 

Az öt bíróból álló testület elutasította a volt képviselő ügyvédei által benyújtott felülvizsgálati indítványt, és fenntartotta január 5-én kimondott döntését, amelyben elrendelte, hogy távollétében előzetes letartóztatási parancsot adjanak ki Sebastian Ghiţă nevére. A döntés jogerős. 

A tárgyalás során az üzletember egyik ügyvédje azt mondta, Ghiţă családtagjainak sincs tudomásuk a volt képviselő hollétéről, de nem nyilvánították eltűntnek. „Soha nem fordult még elő velem, hogy ne tudjam felvenni a kapcsolatot egy ügyfelemmel. Sebastian Ghiţă egyetlen családtagja sem keresett meg azzal a kéréssel, hogy továbbra is ellássuk a képviseletét, de mi úgy döntöttünk, ezt mégis megtesszük. Az erről szóló meghatalmazást Sebastian Ghiţă édesapja írta alá. Semmilyen információm nincs a vádlott hollétével kapcsolatban” – mondta kedden Bogdan Micu ügyvéd. 

A Legfelső Bíróság azt követően rendelte el január 5-én a volt képviselő távollétében való előzetes letartóztatását, hogy nem tett eleget az előzőleg kiszabott hatósági felügyelettel járó kötelezettségének. Az üzletember december 19-én jelent meg utoljára a Prahova megyei rendőrségen. 21-ére is beidézték kihallgatásra a Ponta-Blair ügyben, akkor azonban már csak ügyvédei jelentek meg az ügyészség székhelyén. A volt képviselőt azóta sem találják. 

Kapcsolódók

Kimaradt?