Kövesi: nem kommentálom egy szökésben levő vádlott nyilatkozatait

Nem kívánja kommentálni egy „szökésben levő gyanúsított” nyilatkozatait Laura Codruţa Kövesi. Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vezetője Sebastian Ghiţă volt képviselő vádjairól kérdezték az újságírók. 

Mint ismert, a szökésben lévő üzletember a tulajdonában lévő România TV-ben sugárzott videóüzenetben többek között azt állította: a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) jelenlegi igazgatóhelyettese, Florian Coldea tábornok megzsarolta az akkor kormányfői tisztséget betöltő Victor Pontát, hogy Laura Codruţa Kövesit javasolja a DNA élére.

„Nem kommentálom egy szökésben levő vádlott nyilatkozatait. Egy olyan szökésben levő vádlottét, aki ellen több ügyben is eljárást folytat a DNA. Ezek egy része még kivizsgálás alatt áll, másik részében már vádat emeltek ellene” – fogalmazott Kövesi, emlékeztetve, hogy a volt képviselő már tavaly áprilisban elkezdte az igazságszolgáltatás elleni hadjáratát, amikor tendenciózus és rágalmazó kijelentéseket tett a parlamentben. 

A korrupcióellenes főügyész azt is elmondta, panaszt tett a Legfelső Bírói Tanácsnál a december és január folyamán a személyével kapcsolatban napvilágot látott nyilatkozatok miatt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?