Az útügyi társaság igazgatójának fejét követeli a kormányfő

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) vezetőjének leváltását kéri a közlekedési minisztertől Sorin Grindeanu kormányfő. 

Szombati sajtónyilatkozatában a miniszterelnök azt mondta, felkérte Răzvan Cuc szállításügyi minisztert, küldje ki a tárca ellenőrző testületét a közúti infrastruktúrát kezelő országos társasághoz, ugyanakkor hozza meg a törvényes intézkedéseket a CNAIR igazgatója, Cătălin Homor menesztése érdekében. 

A kormányfő szerint a vállalat rosszul irányította az elmúlt napokban a hóeltakarítási és útkarbantartási munkálatokat. A miniszterelnök megengedhetetlennek nevezte, hogy "14 órával a másodfokú riasztás visszavonása után 28 országút még mindig le van zárva, és két autópálya is járhatatlan". 

Sorin Grindeanu hozzátette, más rendellenességeket is észleltek. Példaként azt említette, hogy a csúszásgátló anyagként használt sóból túl sok van raktáron, homokból viszont nem elégséges a készlet. "Igen furcsának" nevezte ezt a miniszterelnök, és többek között ennek a helyzetnek a tisztázását várja el a szaktárca ellenőrző testületétől - tette hozzá. 

Kapcsolódók

Kimaradt?