Cioloş: az Európai Unióhoz való tartozás megerősítette a demokráciát

Azalatt a tíz év alatt, amióta Románia az Európai Unió része, megerősödött a demokrácia az országban - jelentette ki Dacian Cioloş miniszterelnök, aki a 2007-2014-es időszakban az unió agrárügyi biztosa volt. 

"Azalatt a tíz év alatt, amióta Románia az Európai Unió része, Románia fejlődött, megerősödött a demokrácia az országban (...), és ezt naponta érzékelheti mindenki, kezdve a diáktól, aki az Unió akármelyik országában tanulhat, a vidéki polgármesterig, aki uniós pénzalapokból egy valamirevalóbb utat csinálhat" - mondta az uniós csatlakozás tízedik évfordulóján Cioloş.

Cioloş úgy értékeli, hogy számára az elmúlt tíz év "nagyon intenzív tapasztalatokkal telített". 

"Megkockáztatom, hogy az én szakmai kiteljesedésem így vagy úgy, a román EU-s csatlakozás eredménye. Egyetemistaként francia farmokon dolgozhattam, gyakornokként Brüsszelben gyarapítottam tudásomat. Később Romániát képviseltem agrárbiztosként az Unió kormányának is nevezhető intézményben" - idézte fel Cioloş. 

Emlékeztetett: az Unió agrárpolitikáját abban az időszakban reformálták meg, amíg ő volt a biztos. 

"Románia akkor léphet előre, ha tisztában vagyunk saját képességeinkkel, és hiszünk abban, amit uniós tagországként elérhetünk" - jelentette ki Cioloş.

Kapcsolódók

Kimaradt?