Kelemen Hunor: az RMDSZ nem támogatná az államfő esetleges felfüggesztését

Kelemen Hunor szerint Klaus Johannis nem szegte meg az alkotmányt azzal, hogy elutasította a parlamenti többség miniszterelnök-jelöltjét. A szövetségi elnök szerdán elmondta, az RMDSZ nem támogatná az államfő esetleges felfüggesztését.

„Klaus Johannis nem vétett az alkotmány ellen. Elismerte, hogy kormányképes többség alakult ki a parlamentben. Meggyőződésem, hogy a PSD-ALDE koalíció hamarosan új jelöltet javasol az államfőnek” – idézte a HotNews a szövetségi elnököt.

Kelemen Hunor elmondta, az államfő esetleges felfüggesztését az RMDSZ nem tartja megoldásnak. „Klaus Johannis nem sértette meg az alkotmányt. Nem támogatnánk a felfüggesztését” – szögezte le. Hozzátette, maga is kifogásolja, hogy az államfő nem indokolta meg a PSD-ALDE kormányfőjelöltjének elutasítását.

A politikus megismételte azt a korábbi álláspontját, hogy az új kormány támogatását a miniszterelnök személyétől teszi függővé az RMDSZ. Kifejezte ugyanakkor meggyőzését, hogy senkinek nem érdeke egy elhúzódó politikai válság, és a baloldali koalíció vezetői megoldást találnak a helyzetre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?