Liviu Dragnea: a parlament ismét megszavazza az illetékek eltörlését

A 102 adó eltörlését előíró törvényt újból meg fogja szavazni a parlament, az államfő azáltal, hogy visszaküldte a jogszabályt újratárgyalásra, csak a törvény gyakorlatba ültetésének halasztását érte el – nyilatkozta pénteken Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke.

„Biztosítok mindenkit afelől, hogy a parlamenti többség ismét megszavazza majd a 102 nem adójellegű illeték eltörlésére vonatkozó törvényt, amelyet az államfő visszaküldött a parlamentnek újratárgyalásra! Ezzel a halasztással a román állampolgárok csak veszítenek, nyernek viszont azok az idegen kézben levő vállalatok, amelyekhez vaskos összegek fejében befolyik a radio- és tévéilleték” – írja Dragnea egy Facebook-bejegyzésben.

Klaus Iohannis államfő pénteken újratárgyalásra visszaküldte a parlamentbe a 102 illeték eltörlésére vonatkozó törvényt – tájékoztatott az Államelnöki Hivatal. Indoklásában az elnök hangsúlyozza, a bürokrácia és az adóterhek csökkentése jogos elvárás a társadalom részéről, ezt azonban „összefüggő, hatékony, kiszámíthatóságot biztosító és felelős törvényekkel” kell megvalósítani.

Kapcsolódók

Kimaradt?