Băsescuék Eugen Tomacot javasolják a miniszterelnöki tisztségre

Eugen Tomacot javasolja miniszterelnöknek a Népi Mozgalom Párt (PMP) - jelentette be Traian Băsescu pártelnök a Klaus Johannis államfővel folytatott csütörtöki tárgyalást követően. 

„Mivel mi ellenzékben vagyunk, javaslatot tettünk a miniszterelnök személyére. Eugen Tomacot javasoljuk a tisztségre. Azért vagyunk ellenzékben, hogy versenyhelyzetet teremtsünk" - mondta Băsescu. Hangsúlyozta, Eugen Tomac „egyesüléspárti, tapasztalt politikus, aki jól ismeri az országot, és akinek jó a megítélése Brüsszelben”.

„A legjobb én lennék, de nem vagyok elég fiatal (a miniszterelnöki tisztséghez - szerk. megj.) Új arcokra van szükség a politikában" - tette hozzá Băsescu. A PMP elnöke hangsúlyozta, nem tartja fölöslegesnek a Iohannisszal folytatott egyeztetést, a Szociáldemokrata Párt, valamint a Liberálisok és Demokraták Szövetsége által tett és az RMDSZ által támogatott javaslat ismeretében sem. „Be kell ismernem, hogy Iohannis államfő nincs túl kedvező helyzetben az opcióit illetően, de mi megtettük azt, ami ellenzéki pártként kötelességünk volt. Megengedhetetlennek tartom, hogy az ellenzéknek ne legyen kormányfőjelöltje" - tette hozzá Băsescu. 

Eugen Tomac úgy nyilatkozott, megtisztelő számára a jelölés, és amennyiben őt nevezi ki miniszterelnöknek az államfő, párbeszédet kezdeményeznek a többi parlamenti párttal. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?