A Szeben megyei PNL elégedetlen a visszaosztás eredményeivel

Elégedetlen a Nemzeti Liberális Párt Szeben megyei szervezete, mert a parlamenti választások végleges eredménye értelmében ugyanúgy négy mandátumot kapott alakulatuk, mint a Szociáldemokrata Párt (PSD), noha megyei szinten jobb eredményt ért el utóbbinál - nyilatkozta a Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke, Daniela Cîmpean. 

Meglepett az eredmény, ami nem is korrekt, és nem is normális. Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi törvénykezésben hiányosságok vannak. Elveszik az emberek szavazási kedvét. Megszavaznak egy pártot, aztán mégis más alakulat képviseli őket. Hogy lehet így a következő alkalommal szavazásra bírni az embereket?" - tette fel a kérdést Daniela Cîmpean. 

A PNL és a Szociáldemokrata Párt (PSD) négy-négy személyt küldhet a parlamentbe a Szeben megyei választási iroda által közölt eredmények szerint. Képviselői mandátumot nyert az alakulat színeiben Raluca Turcan, Nicolae Neagu és Constantin Şovăială, szenátori mandátumhoz jutott Mircea Cazan. A PSD két képviselőt (Ioan Ovidiu Sitterli és Ioan Terea), valamint két szenátort (Viorel Arcaş és Nicolae Avram) küldhet a visszaosztás után a parlamentbe. 

A Mentsétek meg Romániát Szövetségnek (USR) egy parlamenti képviselője van Szeben megyében, Dan Barna személyében - közölte a Szeben megyei választási iroda. 

Kimaradt?