Băsescu: minden lehetséges PSD-ellenes konstrukciót támogatunk

Minden PSD-ellenes politikai konstrukcióban hajlandó részt venni a Népi Mozgalom Párt (PMP) - közölte Traian Băsescu szerdán Klaus Johannis államfővel. 

A PMP elnöke kijelentette az államfővel tartott megbeszélés után: pártja mindig egy, a Szociáldemokrata Párttal (PSD) politikailag szembeforduló alakulat volt és lesz, egyrészt ideológiai okokból, másrészt amiatt a populista mód miatt, ahogyan a PSD az államkassza erőforrásait kezeli, és „mintha arra készülnének, hogy eltávolítsák Romániát az euróövezethez való csatlakozáshoz szükséges paraméterek teljesítésétől.”

Băsescu azon a véleményen volt, hogy Iohannis „helyesen jár el”, amennyiben nem hajlandó kormányfői tisztséggel felruházni egy jogerősen elítélt személyt. Románia egykori elnöke azt mondta, nem a 2001/20-as törvény az egyetlen ilyen jellegű jogszabály, hanem például a bírák jogállását szabályozó törvény is kimondja, hogy nem lehet ügyész vagy bíró, aki ellen jogerős ítélet született.

Băsescu leszögezte: pártja támogatna egy esetleges jobboldali koalíciót. 'Amint már elmondtam, én lennék a jobboldal lehető legjobb miniszterelnöke' - jelentette ki a volt államfő. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?