Raluca Turcan: a liberálisok egyelőre nem javasolnak miniszterelnököt

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) egyelőre nincs abban a helyzetben, hogy miniszterelnököt javasoljon, de ha a körülmények úgy alakulnak, Dacian Cioloş lesz az első számú opció - nyilatkozta szerdán a PNL ideiglenes elnöke, Raluca Turcan a Klaus Johannis államfővel folytatott kormányalakítási tárgyalást követően.

„Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy kormányfőt javasoljunk, egyelőre várjuk a tárgyalások eredményét. Várjuk, hogy mi fog történni, vállalják-e a pártok hogy az állampolgárok érdekeit szolgálják. Jelen pillanatban tehát nincs javaslatunk, de ha nekünk kell miniszterelnököt nevesítenünk, az minden bizonnyal feddhetetlen személy lesz, aki helyett megvalósításai beszélnek majd” - mondta Turcan a Cotroceni-palotában tartott sajtótájékoztatón.

A PNL ideiglenes elnöke hozzátette, e tekintetben az első számú opció továbbra is Dacian Cioloş.

„Követni fogjuk a továbbiakban mi történik a magukat jobboldaliaknak valló pártokkal, tárgyalni fogunk velük. Amennyiben úgy alakul, hogy miniszterelnököt javasolhatunk, nyilván Dacian Cioloş az első számú opció. De realisták vagyunk, és tudatában vagyunk annak, hogy erre csak abban az esetben kerülhet sor, ha jobboldali koalíció alakul. Olyan emberre van tehát szükség, aki képes maga köré tömöríteni a jobboldali pártokat” - tette hozzá Turcan.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?