PSD: Johannis és Cioloș „megfeledkezett” Gyulafehérvárról

Nyílt levélben rója fel a Szociáldemokrata Párt (PSD) Fehér megyei szervezete Klaus Johannis államfőnek és Dacian Cioloş miniszterelnöknek, hogy december 1-jén „megfeledkeztek a nemzeti egység szimbólumának tekintett városról”, Gyulafehérvárról, és felszólítja őket, hogy kérjenek bocsánatot emiatt az ottani lakosságtól. 

A szociáldemokraták szerint a „nulla szakértői kormány nulla lejt utalt ki idén a nemzeti nap alkalmából tartott gyulafehérvári ünnepségekre”, „a Fehér megyei liberálisok pedig hallgattak, hogy nehogy megbántsák kis kedvencüket, Dacian Julien Cioloşt”.

A PSD szerint ez volt az első év, amikor a románság "megosztva ünnepelte december 1-jét", mert két táborra osztották őket a Cotroceni- és a Victoria-palotából érkezett utasítások alapján. 

A nyílt levél aláírói szerint Klaus Johannis "csúfot űzött a nemzeti ünnepből", saját kis bankettjeként kezelve és kénye-kedve szerint alakítva azt. 

A PSD Fehér megyei szervezete ezért azt ajánlja az "erdélyi Klaus Werner Johannisnak és Dacian Julien Cioloşnak, hogy viselkedjenek igaz románok módjára, hagyjanak fel a románság megosztását célzó törekvéseikkel, és ne feledjék, hogy minden romániai lakos érdekét szolgálniuk kell, pártszínezettől függetlenül". 

Kimaradt?