Néma tiltakozás a katolikus teológiai gimnázium épülete előtt

Egy autóbusznyi csíkszéki RMDSZ politikus, önkormányzati tisztségviselő sorakozott fel némán szombat délután a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Gimnázium épülete előtt. Az iskola beindítása kapcsán indított ügyészségi eljárás ellen tiltakoztak.

„Az egyház, a szülők, az RMDSZ után a csíki polgármesterekkel és alpolgármesterekkel mi is megdöbbenten állunk a Római Katolikus Teológiai Líceum előtt. A szó szoros és átvitt értelmében egyaránt” – írta Facebook-oldalára Tánczos Barna szenátor.

A csíkszéki RMDSZ-es tisztségviselők Kolozsvárra menet álltak meg Marosvásárhelyen az iskolaépület előtt. „Induláskor elhatároztuk, hogy a tiltakozásnak ezt a formáját választjuk” – tájékoztatta a Maszolt Korodi Attila képviselő. A székelyföldi RMDSZ-esek a vasárnapi kampánynyitóra utaztak Kolozsvárra.

Mint ismert, a korrupcióellenes ügyészség csütörtök este őrizetbe vette Stefan Somesan Maros megyei főtanfelügyelőt, a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium törvénytelennek vélt 2014-es létrehozása miatt. Az ügyészség ugyanakkor 60 napra hatósági felügyelet alá helyezte Tamási Zsolt Józsefet, a gimnázium igazgatóját.

Kapcsolódók

Kimaradt?