Colectiv-tragédia: vádat emeltek két tűzoltó ellen

Vádat emelt a korupcióellenes ügyészség két tűzoltó ellen, mert a vádhatóság szerint nem ellenőrizték a tavaly kigyulladt és 64 ember halálát okozó Colectiv klub tevékenységét, illetve szemet hunytak a tűzvédelmi rendellenességek fölött.

Az ügyészség pénteki közleménye szerint a két tűzoltó, akik a bukaresti katasztrófavédelmi felügyelőség kötelékében dolgoztak, 2014 szeptembere és 2015 októbere között elmulasztották teljesíteni munkahelyi kötelezettségüket, és szemet hunytak afölött, hogy az említett időszakban a klub tűzvédelmi engedély nélkül működött.

Bár a tűzoltók ismerték a Colectiv helyzetét, az ügyészek szerint nem intézkedtek, hogy a szórakozóhely törvényesen folytassa tevékenységét.

Nem ez az első per, amely a Colectiv-tragédia után indult. Április végén az ügyészek vádat emeltek a klub három tulajdonosa és a helyiséget lángra lobbantó tűzijáték rendezője, egy pirotechnikai cég három alkalmazottja ellen. Ez a per folyamatban van, ítélet még született.

Bukarestben a hétvégén több rendezvényt szerveznek az elhunyt áldozatok emlékére. Adománygyűjtés céljából több koncert lesz. Az áldozatok hozzátartozói pénteken Dacian Cioloș miniszterelnökkel találkoztak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?