Voiculescu azt állítja, hamarosan leteszi a parlamenti esküt

Dan Voiculescu szenátor azt ígéri, hamarosan leteszi a parlamenti esküt, és ezzel véget vet a spekulációknak, melyek szerint a halogatással az igazságszolgáltatás elől menekül.

Erről az üzletember-politikus csütörtöki blogbejegyzésében többek között Cristian Preda bírálataira reagált. A demokrata liberális európai parlamenti képviselő azzal a felhívással fordul az Agerpres szerint parlamenti párttársaihoz, hogy sürgessék Dan Voiculescu jogi helyzetének tisztázását.Dan-Voiculescu

A politikus a honatyák jogállásáról szóló törvényre hivatkozott, amely szerint ha egy honatya megtagadja az eskütételt, megfosztják a mandátumától. Emlékeztetett arra is, hogy Voiculescu egészségügyi okokra hivatkozva mulasztotta el az eskütételt, sajtónyilvánosságot kapott, hogy az üzletember médiatrösztjének alkalmazottaival vett rész Bécsben egy team-buildingen.

A Konzervatív Párt alapítója blogján arról biztosította a közvéleményt: csupán Traian Băsescu „sajtópropagandistái” terjesztik róla, hogy a halogatás hátterében az igazságszolgáltatástól való félelme áll. Azt írta: a szenátus első ülésén pótolja a mulasztást, és leteszi az esküt.

Kimaradt?