Ezért távolították el az RMDSZ kolozsvári óriáspannóit

A Kolozsváron elhelyezett nyolc RMDSZ-es óriásplakát közül négyet távolított el a helyi rendőrség. A polgármesteri hivatal szerint azért, mert a reklámtábláknak nem volt építkezési engedélyük.

Mint ismert, az RMDSZ-szel szerződésben álló reklámcég a helyi rendőrség felszólítására kedden reggel kezdte meg az óriáspannók eltávolítását. Szerda reggelig három román nyelvű és egy magyar nyelvű plakát került le a helyéről. Az óriásplakátokat hordozó reklámtáblákat törvénytelenül, építkezési engedély nélkül helyezte el a reklámcég – közölte a polgármesteri hivatal.

Az RMDSZ kampányfőnöke, Kovács Péter nem érti a helyi rendőrség érvelését. „Ezek a reklámtáblák évekig nem zavarták a polgármesteri hivatalt. Akkor derült ki, hogy nincs építkezési engedélyük, amikor az RMDSZ kibérelte ezeket az óriásplakátjai számára. A hivatal szabálytalansággal takarózik, pedig ez politikai lépés volt” – nyilatkozat a Maszolnak az ügyvezető elnök.

A Kolozs megyei RMDSZ elnöke, Csoma Botond is úgy látja, hogy a helyi rendőrség lépése kimondottan a szövetség ellen irányult. Közölte, hogy a szerdai tanácsülésen számon fogja kérni Marcel Bontidean főfelügyelőtől a plakáteltávolítási akciót.

„A helyi rendőrség parancsnoka kedden azt mondta, hogy nem a plakátok üzenete miatt, hanem a reklámhordozó építkezési engedélyének hiánya miatt távolíttatták el a pannókat. A szerdai tanácsülésen meg fogom tőle kérdezni, hogy ellenőrizték-e a városban elhelyezett többi reklámtábla törvényességét is” – nyilatkozta Csoma Botond a Transilvania Reporternek.

Mint korábban beszámoltunk róla, az RMDSZ-es óriásplakátok élénk reakciókat váltottak ki a román sajtóban, elsősorban a közösségi médiában, de a különböző blogokon és a hírtelevíziókban is. Az Antena 3 televízió meghívottjai Románia titkos feldarabolási tervéről beszélgettek a plakátok kapcsán egy műsorban. A tévé egyik ismert műsorvezetője, Radu Tudor a blogján ellenjavaslatként azt kezdeményezte, hogy szabadítsák meg Bukarestet az RMDSZ-től.

Kapcsolódók

Kimaradt?