Két szálon vizsgálódik a DNA a Bechtel-szerződéssel kapcsolatban

Két bűnügyi vizsgálat van folyamatban jelenleg az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen (DNA) azzal a szerződéssel kapcsolatban, amelyet az amerikai Bechtel céggel kötött az állam a Brassó-Kolozsvár-Bors autópálya megépítéséről - közölte az Agerpres hírügynökséggel a vádhatóság sajtószóvivője. 

Livia Săplăcan szerint az egyik vizsgálat hivatali visszaélés gyanújával indult, és az észak-erdélyi autópálya tervezésére és megépítésére vonatkozó szerződésre, illetve az azt megelőző tárgyalásokra terjed ki. A másik vizsgálat az eredeti szerződést módosító okiratokat vizsgálja, ebben az esetben a gyanú hivatali visszaélés, illetve jogtalan haszonszerzés. 

A bukaresti 5. kerület bírósági ügyészsége kedden bejelentette, hogy lezárta a Bechtel-szerződés eredeti példánya eltűnésének körülményeit vizsgáló ügyiratot. A vizsgálatot eredetileg a DNA kezdte el, amely később a főváros 5. kerületének bírósági ügyészsége hatáskörébe utalta a nyomozást. Az eljárást azért szüntették meg, mert a feltételezett bűncselekmények egy részének elévült a büntethetősége. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?