Megszüntették az eljárást Băsescu zsarolási perében

Megszüntették az eljárást a legfelsőbb bíróság ügyészei abban a zsarolási perben, amelyet Gabriela Vrânceanu Firea indított Traian Băsescu volt államfő ellen.

A döntés előzménye, hogy szeptember végén - két évvel az eredeti panasz benyújtása után - a bukaresti főpolgármesteri tisztségben levő szociáldemokrata politikus visszavonta keresetét. Akkor azzal indokolta döntését, hogy túl sok idő telt el az általa sérelmezett események óta, és azóta "mindenki levonhatta már magának a következtetéseket" ezzel kapcsolatban. 

Ezt megelőzően, júliusban Augustin Lazăr főügyész úgy nyilatkozott, nem hagyták jóvá a nyomozással megbízott ügyész által javasolt vádemelést, mert több rendellenességet is találtak a vádiratban. 

Mint ismeretes, Traian Băsescu még 2014-ben egy televíziós nyilatkozatban azt mondta az őt folyamatosan támadó szociáldemokrata szenátorról, hogy jobban tenné, ha férje ügyeire figyelne, mert az általa vezetett polgármesteri hivatalban gyanús dolgok történnek, és lehet, hogy egy este már nem találja otthon. Arra utalt, hogy Gabriela Firea férjét bármikor letartóztathatják.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?