Kövesi: óriási összegeket költenek a DNA ügyészeinek meghurcolására

„Igen agresszív” támadások érték az utóbbi időben az Országos Korrupcióellenes Ügyészséget (DNA) a vádhatóság által vizsgált személyek részéről, és „óriási pénzösszegeket” költöttek az ügyészek meghurcolására - nyilatkozta szerdán Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész.

„Ezeknek a támadásoknak a célja az ügyészek megfélemlítése, illetve a DNA tevékenységének hiteltelenítése. Óriási pénzösszegeket fektettek az utóbbi időben a DNA ügyészeinek meghurcolásába és az intézmény befeketítésébe" - válaszolt Laura Codruţa Kövesi az újságírók Victor Ponta minapi kijelentését firtató kérdésére. A volt kormányfő azt mondta, hogy a DNA vezetője járt Sebastian Ghiţă egyik borpincéjében.

A korrupcióellenes főügyész egyébként szerdán ismét megjelent a Legfelső Bírói Tanácsnál (CSM), hogy támogatásáról biztosítsa és megvédje egyik ügyész kollégáját, aki ellen fegyelmi eljárást indítottak. „Remélem, jó döntést hoz majd a CSM. (...) Ezt a fegyelmi eljárást azért indították, mert egy korrupcióellenes ügyésznek volt bátorsága ellenőrizni, mire költötte az állam pénzét az egyik hírszerző szolgálat. Az ügyben eljárás folyik két volt belügyminiszter, a hírszerző szolgálat két volt vezetője és több más személy ellen. Úgy vélem, az ehhez hasonló nyomozásokat bátorítani kellene, és kíváncsian várom a CSM döntését a fegyelmi eljárás tekintetében" - tette hozzá a főügyész. 

Kapcsolódók

Kimaradt?