Véglegesítették a Bihar megyei RMDSZ parlament listáit

A Bihar megyei RMDSZ Megyei Állandó Tanácsa véglegesítette a képviselői illetve szenátori jelöltlistákat, ezeket pénteken a Szövetségi Állandó Tanácsnak Kolozsváron kell jóváhagynia, számolt be csütörtökön Cseke Attila megyei RMDSZ-elnök.

A Bihar megyei RMDSZ képviselőjelöltjei a következők: Szabó Ödön, Biró Rozália, Meleg Vilmos színművész, Bántó Norbert volt ifjúsági vezető, Szíjártó Zoltán nagyszalontai közgazdász, Kiss Imre érmihályfalvi pedagógus, a Magyar Polgári Párt képviseletében Adonyi Gyula Richárd székelyhídi mezőgazdász, dr. Vesselényi Tibor egyetemi tanár, Budaházy István főgyógyszerész, dr. Veres Anna Ilona hematológus, Szebeni Csongor margittai fogorvos és dr. Csávossy György borász.

A szenátusi listát Cseke Attila vezeti, a katolikus egyház képviseletében Derzsi Ákos, Caritas Catolica igazgatója, a reformátuséban Vinczéné Pálfi Judit lelkipásztor, missziói előadótanácsos, a baptista egyház képviseletében Veres Efraim lelkész, az evangélikus egyházában Tank-Szigeti Ildikó, a civil szféráéban pedig Dukrét Géza, a Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Társaság elnöke indul a december 11-i parlamenti választáson.

Visszavonnák a közigazgatási átszervezési törvényt
Mint arról a Maszol is beszámolt, szeptember 8-án hivatalos levéllel fordult a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) Bihar megyei vezetőihez Cseke Attila RMDSZ-elnök, azért, hogy közösen lépjenek fel a Nagyváradot és Bihar megyét egyaránt hátrányosan érintő közigazgatási átszervezési törvénytervezet visszavonásáért. Megkeresésére az PSD és az ALDE kedvezően reagált, ezért jövő hét folyamán közösen kérik a közvitára bocsátott tervezet visszavonását, jelentette be csütörtökön Cseke Attila. Ilie Bolojan, a PNL elnöke szerint az előválasztási kampány miatt nincs szükség ilyen fellépésre, ehhez Cseke Attila annyit fűzött hozzá: a tervezetet nem az RDMSZ, hanem a szakértői kormány bocsátotta közvitára a közelmúltban, az RMDSZ minden alkalommal szót emel majd, ha Váradot vagy Bihar megyét hátrányosan érintő törvénytervezetek látnak napvilágot.

Kapcsolódók

Kimaradt?