Balázs Botond és Benedek Zakariás vezeti az RMDSZ Szeben megyei listáit

Az RMDSZ Szeben Megyei Szervezetének küldöttgyűlése csütörtökön a medgyesi Millenium Ház nagytermében nevesítette azokat a jelölteket, akik a szervezet színeiben indulnak a decemberi parlamenti választásokon. A rangsorolás nyomán a szenátori lista első helyezettje Benedek Zakariás lett, míg a képviselői lista első helyén Balázs Botond szerepel.

Székely István, az RMDSZ társadalomszervezésért felelős ügyvezető alelnöke az országos politikai helyzetet értékelve elmondta, jelenleg nem egy úgynevezett technokrata, szakértői kormány vezeti az országot, véleménye szerint bizonyos háttérszervezetek hoznak döntéseket. Úgy véli, hogy a december 11-i parlamenti választás igazi tétje az, hogy vissza lehet-e hozni a politikum átláthatóságát, vagyis azt, hogy a választásokon nyertes politikai pártok, alakulatok alkotta kormány vezesse az országot.

Székely István azt szeretné, ha tisztulna az összkép, az ország visszatérne a régebbi kormányzati stílushoz, amelyben a választásokon győztes pártok alakítanak kormányt, így az RMDSZ is pontosan tudná, hogy kihez fordulhatna igényeivel. „Ez a kérdés akkor lesz döntő, ha a választási eredmények alapján a Szövetség képezi majd a mérleg nyelvét. A leghelyesebb az, ha az RMDSZ koalíciókötési potenciálja nyitva marad, nem kötelezi el magát előzetesen” – nyomatékosított az ügyvezető alelnök.

Beszédét követően bemutatkoztak az RMDSZ Szeben Megyei Szervezetének szenátor- és képviselőjelöltjei. A rangsorolás eredményeként a szenátori lista első helyén Benedek Zakariás építészmérnök, a megyei szervezet alelnöke szerepel, akit Bordi Magdolna tervezőmérnök, az RMDSZ megyei nőszervezetének alelnöke és Dózsa Levente, a Szövetség Erzsébetvárosi Szervezetének elnöke követ. A képviselői listát Balázs Botond jogász, a medgyesi MADISZ elnöke vezeti, akit a küldöttek túlnyomó többséggel választottak meg a lista élére. Őt követi Bonţ Tímea küküllőalmási biológia-tanárnő, Bándi Levente nagyszebeni gépészmérnök és Badi Blanka nagyszebeni gyógypedagógus.

A megyei küldöttgyűlést Dr. Balázs Béla Attila, a megyei szervezet elnöke vezette. Az 54 küldöttből 48-an jelentek meg.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?