Az RMDSZ megkezdte az aláírásgyűjtést a választásokra

Az RMDSZ megkezdte a parlamenti választásokon való induláshoz szükséges támogatói aláírások összegyűjtését, a kitűzött cél: legkevesebb 200 ezer aláírás, amelyet várhatóan október 10-én adnak le és iktatnak.

„Az aláírásgyűjtés alkalmával újra és újra el kell mondanunk az embereknek december 11-e tétjét: azért fontos, hogy ott legyünk a parlamentben, mert az RMDSZ-en kívül nincs más, aki kiállhat a magyar ügyért Bukarestben, aki bele tud szólni a döntésekbe, aki valóban akar és tenni is tud a közösség gyarapodásáért.” – hangsúlyozta Kovács Péter ügyvezető elnök pénteken, majd hozzátette: a parlamenti pártok közül kizárólag az RMDSZ számára jelent első számú prioritást Erdély, vagyis a Kárpátokon innen eső régiók fejlesztése.

Az RMDSZ ügyvezető elnöke kifejtette: visszajelzéseik szerint a magyar választók a politika megújítását várják a szövetségtől, azoknak az eszközöknek a felfrissítését, amelyekkel, a 26 évvel ezelőtt megfogalmazott célok eléréséért kell haladni. Szerinte már az önkormányzati választáson is igaz volt, de most különösen az, hogy az RMDSZ új arcokkal, és elképzelésekkel vág neki a választási kampánynak. „A bejutónak számító jelöltjeink több mint fele új, ezért parlamenti frakciónk jelentős részben megújul. Közös feladatunk azonban továbbra is ugyanaz marad, hogy erős képviseletet biztosítsunk a romániai magyarságnak.”

Elmondta, országszerte, minden megyei és területi RMDSZ-székházban, valamint a Szövetség színeiben tisztséget nyert polgármesterek hivatalában is gyűjtik az aláírásokat. Fontos tudnivaló, hogy csakis a 18. életévét betöltött, szavazati joggal rendelkező személyek gyűjthetnek aláírásokat.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?